Even voorstellen

2014 HR ZW W Saskia Spaninks foto Karla Hoffman045

Foto Karla Hoffman

Even voorstellen

Mijn naam is Saskia Spaninks. In mijn loopbaan heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Met plezier en enthousiasme werkte ik als leerkracht en Remedial Teacher in het basis/- en voortgezet Speciaal onderwijs. Het begeleiden van kinderen en jongeren met leer- en gedragsproblemen gaf mij veel voldoening. Om mijn creativiteit verder te ontwikkelen studeerde ik vervolgens in Schoonhoven en in Amsterdam aan de Vakschool voor Edelsmeden.

Het leek mij ideaal om beide passies namelijk het persoonlijk begeleiden van mensen en het werken met beeldende materialen te combineren. Daarom heb ik de opleiding voor Creatieve Therapie gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2000 ben ik werkzaam als beeldend therapeute bij de GGZ te Eindhoven.

Daarnaast ben ik in april 2009 gestart met een eigen praktijk.

Naast mijn werk als therapeut ben ik beeldend kunstenaar. Vooral door zelf inventief met materialen om te gaan en mij te laten uitdagen is mijn creativiteit voortdurend in ontwikkeling. In mijn werk maak ik gebruik van mixed media zoals stof, metalen en klei. Als specialisaties wil ik noemen mixed media, collages, keramiek en edelsmeden.

Mijn doel is om materialen zowel speels als praktisch te laten spreken. Daarvoor haal ik mijn inspiratie uit naaste en wijdere omgeving. Met name reizen naar Mexico, Thailand, Egypte e.a. met de daarbij behorende gebruiken, symboliek en kleurenrijkdom zijn een grote inspiratiebron. Verfijning in combinatie met ambachtelijkheid vormen uitdagingen, waarbij ik met behulp van vakkennis en intuïtie tot nieuwe vormen kom. Ik beleef veel voldoening aan het schilderen van persoonlijke verhalen en thema’s die mij raken op voorwerpen. Deze fungeren als dagboek waarin ik zelf centraal sta.

 

IMG_1867

‘Leerling en gids’

Mijn kracht en eigenheid als therapeut: