Voor wie

Voor wie?

De doelgroep waarmee ik werk is niet leeftijd gebonden.

Beeldende therapie kan helpen:

Specifiek:

* Bij traumaverwerking, rouwverwerking, eetstoornissen, seksualiteitsproblematiek en hooggevoeligheid komt emotieregulatie, zelfbeeldontwikkeling en autonomie-ontwikkeling aan bod, afhankelijk van en aansluitend bij jou specifieke hulpvraag. Je kunt je voor deze hul[vragen zowel individueel alsook voor een groep aanmelden. Het vaststellen van de gewenste aanpak wordt gedaan in samenspraak met je verwijzer. Voor het aanbod is een verwijzer echter niet noodzakelijk. Bij het intake- gesprek wordt besproken wat het beste bij je past en van welk aanbod- individueel of in de groep- jij kan profiteren. Met andere woorden welk aanbod het beste past bij jouw mogelijkheden.

IMG_5350 Een werkstuk met betrekking tot traumaverwerking

Kracht en kwetsbaarheid: ‘ De duivel in mij zorgt ervoor dat ik dingen doe waar ik me heel erg voor schaam!’

 

 

Een werkstuk met betrekking tot rouwverwerking

Afbeelding 219Happy bithday:’ Ik zou zo graag willen dat je nu bij me was!”               

 

 

 

Een voorbeeld van mijn werkwijze in de seksualiteitsgroep

IMG_5345 Bij aanvang van de groep wordt met de cliënten gezamenlijk een mindmap gemaakt waarbij ik in het midden het woord seks opschrijf. Ik schrijf hierbij enkele voorbeelden ter bevordering van de groepssfeer met grappige woorden op het gebied van seksualiteit. Dit met als doel om de openheid te bevorderen en om de associatie te prikkelen. Vervolgens nodig ik de groep uit om een eigen mindmap te maken. Bij afsluiting van de therapie wordt wederom een mindmap gemaakt. Dit keer niet in woord maar in beeld. Je hebt immers ervaring opgedaan in het beeldend werken. Je maakt bijvoorbeeld een tekening waarbij je in het midden een verliefd stelletje tekent. Hierbij teken je associaties bijvoorbeeld een computer met porno en chatten, een leeg bed wat symbool staat voor eenzaamheid, de weg die leidt naar een intieme relatie in de toekomst.  Er is ruimte voor zowel intimiteit en gezonde seksuele verlangens en ervaringen alsook voor seksueel ontregeld en/ of grensoverschrijdend gedrag. Op deze manier worden de leerervaringen omgezet in beeld. Dit is aanleiding om in de nabesspreking het gesprek met elkaar aan te gaan.

Een werkstuk met betrekking tot eetstoornissen

IMG_1160‘Ik trek me in mijn eigen wereldje terug. En af en toe open ik mijn schelp een beetje zodat ik kan zien wat er gebeurd in de wereld om mij heen! ‘ 

 

 

 

 

Een werkstuk met betrekking tot hooggevoeligheid

‘Liever heb ik een beschutting om mij heen. Dan heb ik geen last van drukte en harde geluiden.’

IMG_3860